LOGO Piekarnia MACH

 

PIEKARNIA MACH to część rodzinnej firmy MACH założonej w 1976r.

w Kromołowie / dziś dzielnica Zawiercia. Prowadzona obecnie przez drugie pokolenie rodziny.

Niezmiennie od ponad 20 lat  – jako piekarnia z tradycjami – wypiekamy chleb z poszanowaniem zdrowia naszych Odbiorców oraz różnorodności ich gustów.

Świeża krew”, czyli młode pokolenie – stara się czerpać jak najwięcej z dobrych praktyk i bogatego doświadczenia założycieli firmy, jednocześnie czujnie obserwując świat i obecne potrzeby Konsumentów.

Jako firma rodzinna – opieramy swoje działania na zasadach społecznie odpowiedzialnego biznesu – gwarantując naszym Klientom i Partnerom uczciwą współpracę, otwartość na ich potrzeby, elastyczność i najwyższej jakości produkty.

 

DOKĄD ZMIERZAMY, NA CO STAWIAMY ?

 

Po ponad 20-letniej działalności,

nadszedł dla naszej Piekarni czas,

by odpowiedzieć na obecną sytuację rynkową

i określić nowe drogi rozwoju w otaczającej nas rzeczywistości.

 

KIERUNEK, KTÓRY Z PRZYJEMNOŚCIĄ OBIERAMY

TO WIELKI POWRÓT „DO STAREGO i DOBREGO”.

 

Stawiamy więc na naturalne metody wytwarzania chleba,

tradycyjne i regionalne receptury sprzed nawet 100 lat,

sprawdzone przez pokolenia naszych babć i dziadków.

 

PM - Smaki  inspirowane Tradycją

 

DUCHA MINIONYCH CZASÓW

ŁĄCZYMY Z NOWYMI, ŚWIEŻYMI INSPIRACJAMI

ODKRYWAJĄC STARE KULINARNE REJONY NA NOWO!

 

Mówimy stanowcze NIE:

sztucznym wynalazkom w technologii spożywczej,

wszelkim składnikom konserwującym oraz wszelkim dodatkom

manipulującym smakiem, wzrokiem, czy węchem Konsumentów.

 

_DSC5442 copy-vert

Nadszedł czas, kiedy nie niska cena a jakość odżywcza – staje się determinantem wyborów konsumenckich.

Pojawienie się jakiś czas temu na „polu bitwy” korporacyjnych gigantów, czy też mnożących się na potęgę „Genetycznie Modyfikowanych Biedronek”, przysparza poważnych kłopotów smakoszom dobrego pieczywa, dla których nadrzędną wartością jest właśnie JAKOŚĆ, a nie w zamian za jej brak – niska cena.

Mówiąc wprost, to co oferują … naprawdę ciężko nazwać CHLEBEM.

Nie każdy jednak stara się zdać z tego sprawę.

Czy można chlebem nazwać produkty powstające z ciasta głęboko mrożonego, miesiącami zalegającego przed wypiekiem w magazynach, do powstania którego nie potrzeba piekarza ? Wystarczy tam tylko ktoś, kto potrafi dodać wodę i włączyć guzik „mieszaj”.

Świadomi Konsumenci domyślą się, czym owy produkt musi zostać nafaszerowany, by mógł po ostatecznej obróbce oszukać ludzkie zmysły i do złudzenia przypominać „prawdziwy” chleb.

Najsmutniejsze jednak nie jest to, że zalewani jesteśmy pseudo-jedzeniem, tylko fakt, że przestajemy zastanawiać się nad tym, co właściwie wkładamy do ust.

W czasach, gdy choroby stają się stałą zmienną codziennego życia, a zdrowy rozsądek zdaje się zanikać – nie jest naszą misją zdobycie za wszelką cenę uśpionego „masowego Klienta”, ani podążanie za destrukcyjnymi tendencjami rynkowymi.

Jako, że niezmiennie od początku istnienia wytwarzaliśmy chleb prawdziwy – na bazie tradycyjnych receptur bez „czarodziejskich” dodatków – nie zdecydujemy się nigdy na to, by zamienić go na przemysłowo produkowany chleb wabiący niską ceną.

 

Więcej informacji na temat „NOWEJ ODSŁONY” Piekarni MACH można znaleźć tutaj

 

Genezę i foto-opowieść o rozwoju Piekarni „OD KLUCZA FRANCUSKIEGO DO PIECZENIA CHLEBA

- odnaleźć można tutaj :-)