Odkrywamy smaki pieczywa na nowo!

„Nowa odsłona” Piekarni Mach osadzona została w trzech kulinarnych nurtach: regionalnym, tradycyjnym i nowoczesnym.

 

Z naszego pieca wyszedł PRODUKT REGIONALNY – CHLEB JURAJSKI Z CZARNUSZKĄ. Pszenno-żytni chleb z regionu  Jury Krakowsko-Częstochowskiej, wytwarzany metodą naturalnej fermentacji kwasowej. Chleb wzbogacony nutą niezwykle aromatycznej przyprawy CZARNUSZKI.

Szerszy opis chleba i tradycji jego wypiekania można znaleźć tutaj

 
 

Thumbnail Żytni na zakwasie

Podążając śladem kuchni przodków  proponujemy wspaniały ŻYTNI CHLEB NA ZAKWASIE – długo dojrzewający chleb na bazie naturalnego zakwasu żytniego, wytwarzany bez udziału drożdży. Bogactwo mikroelementów i dobrych bakterii.

Opis chleba i dobrodziejstw zakwasu żytniego znajduje się tutaj

 
 

 
W nurcie kuchni nowoczesnej proponujemy świetną śniadaniową przekąskę skierowaną głównie do młodego pokolenia – CHLEBEK BAZYLIOWY, doskonale komponujący się z pomidorami, serami i oliwą.

Dla ciekawych nowych smaków – oferujemy nietuzinkowy wypiek na bazie otrąb owsianych – CHLEB OWSIANY  na naturalnym żytnim zakwasie, pieczony – podobnie jak Żytni Chleb – bez drożdży. Wypiek ten, z uwagi na owies, będący istotnym elementem diety staropolskiej, wpisuje się w nasz nurt tradycyjny, jednakże z uwagi na innowacyjny sposób użycia otrąb owsianych, można uznać go za chleb tyle tradycyjny, co i „nowoczesny”.

Na drodze naszych piekarskich eksperymentów do naszej nowej oferty dołączył również CHLEB GRAHAM EXTRA oparty o nietypową recepturę wzbogaconą o ziarna słonecznika i siemienia lnianego.

Wszystkie wypieki bogate są w naturalny błonnik, substancje odżywcze, zdrowe tłuszcze, mikroelementy i dobre bakterie.

Zachęcamy wszystkich Koneserów zdrowego pieczywa do wypróbowania naszych specjałów i odnalezienia swojego ulubionego smaku!